Wat zijn de opbrengsten en lessen van de 8 actieonderzoeken uit het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg? Lees de ervaringen en tips van projectleiders en commissieleden.

Delen & leren, afronden en doorgeven: wat zijn de opbrengsten en lessen van de actieonderzoeken innovatieve zorg die aan het afronden zijn? En hoe kunnen de startende actieonderzoeken daar gebruik van maken?

Opbrengsten en lessen

Actieonderzoek is cyclisch en stapsgewijs onderzoeken, veranderen en innoveren in de praktijk. Hoe lopen de projecten van het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg? Wat komen de innovatoren tegen en wat leren ze daarvan?

Voortgang, uitdagingen en successen

In 2018 zijn de eerste 4 actieonderzoeken gestart. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk de videoverslagen van de eerste projectleidersbijeenkomsten waarin de actieonderzoekers en commissieleden tips en ervaringen uitwisselden.

Eerste ervaringen

In het kader van de Wereld Nierdag heeft 1 van de actieonderzoeken een blog geschreven over het belang van aandacht voor arbeidsgerichte zorg in het ziekenhuis.

Lees de blog

Programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg

In het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg wordt naar oplossingen gezocht voor uitdagingen op het gebied van de organisatie van zorg (juiste zorg op de juiste plek) en de maatschappelijke vraag er achter (zoals gezondheidswinst en het verminderen van zorgkosten). In de projecten wordt kennis ontwikkeld over innoverende en vernieuwende processen en oplossingen/methodieken in de zorg. Door en tijdens het vernieuwen en verbeteren van zorg wordt kennis opgedaan, waarbij mensen in de zorgpraktijk zich tegelijkertijd professioneel ontwikkelen. De geleerde lessen die hieruit voortvloeien, kunnen ook gebruikt worden voor opschaling en doorontwikkeling elders.

Doel

Het doel is dat innovaties beter aansluiten bij de behoeften van de patiƫnten/cliƫnten in de zorg, waardoor de kwaliteit van de zorg verbetert. De focus ligt op procesinnovaties, waar ICT en eHealth onderdeel van kunnen uitmaken, als ondersteuning aan het proces.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website