In 2018 zijn de eerste 4 actieonderzoeken van het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg gestart. Benieuwd naar de eerste ervaringen?

Bekijk dan de videoverslagen van projectleidersbijeenkomsten in juni en december waarin actieonderzoekers en commissieleden tips en ervaringen uitwisselden.

Projectleidersbijeenkomst december 2018

Projectleidersbijeenkomst juni 2018

Programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg

In het programma Actieonderzoek Innovatieve Zorg wordt naar oplossingen gezocht voor uitdagingen op het gebied van de organisatie van zorg. In de projecten wordt kennis ontwikkeld over innoverende en vernieuwende processen en oplossingen/methodieken in de zorg. Door en tijdens het vernieuwen en verbeteren van zorg wordt kennis opgedaan, waarbij mensen in de zorgpraktijk zich tegelijkertijd professioneel ontwikkelen. De geleerde lessen die hieruit voortvloeien, kunnen ook gebruikt worden voor opschaling en doorontwikkeling elders.

Doel

Het doel is dat innovaties beter aansluiten bij de behoeften van de patiƫnten/cliƫnten in de zorg, waardoor de kwaliteit van de zorg verbetert. De focus ligt op procesinnovaties, waar ICT en eHealth onderdeel van kunnen uitmaken, als ondersteuning aan het proces.

Film HAAFVISUAL

Meer informatie

Op de hoogte blijven?

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website