Verslag 4 juni 2015

VWS Jaardag Communicatie 2015

VWS Jaardag Communicatie 2015

Op donderdag 4 juni organiseerde ZonMw de 6e VWS Jaardag Communicatie. Ruim 80 communicatiecollega's van alle concernpartners van het ministerie van VWS maakten een netwerkwandeling dwars door Den Haag. Ook vertelde Harrie van Rooij over ‘het wiel van verandering’ en gaf hij tips over hoe effectieve communicatie kan worden ingezet voor gedragsverandering.

Lunchen bij ZonMw

Alle deelnemers van de VWS Jaardag Communicatie startten de middag bij ZonMw aan de Laan van Nieuw Oost-Indië in Den Haag. Na een lunch werden alle aanwezigen door Marlies van Velzen, hoofd communicatie ZonMw verwelkomd. Harrie van Rooij presenteerde in het kort ‘het wiel van verandering’ en de verschillen tussen de trigger, de eenvoudige handeling en de beloningen.

Voorwoord Harrie van Rooij bij ZonMw
Harrie van Rooij bij ZonMw

Netwerkwandeling door Den Haag

Deze drie thema’s kwamen ook terug in de wandeling. In vier groepen en met een ‘goodie bag’ in de hand werden de deelnemers op pad gestuurd. Onderweg was men alert op triggers, eenvoudige handelingen en beloningen en werden er veel foto’s gemaakt van gedragsbeïnvloedende interventies en communicatie-uitingen.

Lezing en borrel bij het Humanity House

Bij aankomst in Humanity House werden de foto’s kort besproken en vervolgde Harrie zijn verhaal over het ‘wiel van verandering’ en gaf hij meer voorbeelden uit overheidscampagnes en communicatie-uitingen.

De bezoekers luisteren naar de lezing van Harrie van Rooij.
Tijdens de presentatie van Harrie van Rooij.
Voorbeelden van foto's die tijdens de wandeling werden gemaakt
Voorbeelden van foto's die tijdens de wandeling werden gemaakt.
Voorbeelden van foto's die tijdens de wandeling werden gemaakt
Voorbeelden van foto's die tijdens de wandeling werden gemaakt

En nu? Zelf aan de slag!

Wij hebben de vuistregels uit de presentatie van Harrie van Rooij samengevat in een infographic. Daarmee kun je zelf de theorie toepassen in de praktijk. Ook kun je de Powerpoint-presentatie van Harrie van Rooij terugkijken met daarin links naar de video's:

afbeelding van infographic

Tot volgend jaar!

Dankzij het heerlijke zonnige weer, het enthousiasme van de deelnemers en de inzet van de sprekers mogen wij terugzien op een leuke VWS Jaardag Communicatie. Volgend jaar wordt de Jaardag georganiseerd door de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Tot dan!

Harrie van Rooij en exemplaren van het boek Stop met Communiceren!
Foto van de borrel
Tweede foto van de borrel