De consortia Effectiviteit psychosociale interventies Jeugd

Onderzoek in de jeugdsector focuste zich tot nu toe vooral op de werkzaamheid van afzonderlijke interventies. Het aantal interventies is de afgelopen jaren flink gegroeid en er is nog veel onduidelijk over de werkzaamheid van deze interventies. 

De consortia onderzoeken de werkzame elementen van interventies op zeven grotere inhoudelijke thema’s rond opgroeien en opvoeden. In deze interviews komen diverse professionals uit de jeugdsector aan het woord. Zij werken mee aan het onderzoek in één van de consortia en vertellen hoe dit onderzoek bijdraagt aan het verbeteren van de hulp aan kinderen en hun ouders. Dit is een vervolg op de reeks interviews met onderzoekers van deze consortia.

Wat levert het op?

Het onderzoek van de consortia moet kennis opleveren over welke (delen van) interventies wanneer, bij wie en door wie het beste ingezet kunnen worden. Het onderzoek van de consortia moet de interventies verbeteren en professionals en gemeenten helpen een keuze te maken voor effectievere hulp aan kinderen en gezinnen. Ook kunnen de uitkomsten van belang zijn bij het doorontwikkelen van de databank Effectieve Jeugdinterventies. 
 

Overzicht alle publicaties

Meer rust in de klas met goede tips

Interview consortium ADHD en druk gedrag

Sociale vaardigheden

Fijn, die wetenschappelijke onderbouwing

Interview consortium Sociale vaardigheden

Kosten besparen met intensieve angstbehandeling

Interview consortium Angst en depressie bij jongeren

Meer weten?

Op de hoogte blijven?

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op www.zonmw.nl/jeugd en meld u aan voor de ZonMw Nieuwsbrief Jeugd.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website