Afkemarij ten Hoeve-Heida is avond-, nacht- en weekendhoofd in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Zij is ook vicevoorzitter van de Verpleegkundige Advies Raad in het MCL. ‘Vorig jaar zomer konden we even op adem komen en leek alles weer enigszins normaal, maar ondertussen werd ons personeel wel al klaargestoomd voor de tweede golf.'

Ze kregen scholing om op de cohort-afdelingen, de IC en de Eerste Hulp te staan. Zo mooi om te zien hoe groot de bereidheid is om weer coronapatiënten te helpen, ook al zijn mensen moe. En dat was nodig, want in het najaar zaten we weer volop in de COVID.

Portretfoto Afkemarij ten Hoeve
Afkemarij ten Hoeve

Beter voorbereid

Een verschil met de 1e golf is we tijdens de 2e en 3e golf de reguliere zorg zoveel mogelijk door lieten gaan. We waren beter voorbereid en ondertussen waren er medicijnen waar we patiënten mee konden behandelen. Ook hebben we monitoren om patiënten beter te bewaken en een apparaat om meer zuurstof toe te dienen, waardoor we IC-opnames konden verminderen.

Code zwart

Op dit moment zijn we ons aan het voorbereiden op code zwart en zwart-zwart. Als we overspoeld worden door COVID-patiënten zijn we er klaar voor. Voor medewerkers is het zwaar, zeker voor degenen die nog niet gevaccineerd zijn, zoals verpleegkundigen die op de verpleegafdelingen en poliklinieken werken. Daar gaat het werk gewoon door, ook al gaat een deel digitaal. Sommigen gaan met buikpijn naar hun werk. En natuurlijk weten we dat er keihard wordt gewerkt aan die vaccins, maar het duurt maar voort. Dat leidt soms tot onbegrip.

Emotioneel belastend

Ik heb met eigen ogen gezien wat COVID met een patiënt kan doen. Ook met voorheen gezonde mensen. Zo zag ik een man, sportief type, die een hersenontsteking had gekregen en constant epileptische aanvallen had. Hij was ontzettend ziek. Mensen zijn vaak ook zo benauwd, daar wil je liever niet naar kijken. Ik kan me goed voorstellen dat nog niet gevaccineerde medewerkers daar bang van worden. Naast dat het ook nog eens emotioneel belastend is.

Gelukkig wordt ons personeel hier opgevangen door een geestelijk verzorger of een psychiater en we hebben ook collega’s op de afdelingen die zijn opgeleid tot AOT’er (acute opvang traumatische gebeurtenis). Deze ondersteuning bieden we ook aan voor de familie en naasten van patiënten als dat wenselijk is.

Leiderschap

Ondanks alles zetten medewerkers nog steeds hun schouders eronder en worden graag betrokken bij het beleid. En ze krijgen die ruimte hier ook. We zijn veel bezig met leiderschap waar we medewerkers prikkelen om elkaar feedback en complimenten te geven, dingen op te pakken als ze vinden dat het anders kan etc.

Overal om tafel

Vanuit elke afdeling is er ook een enthousiaste medewerker die als intermediair optreedt richting de VAR. Iets waar ik heel trots op ben is het feit dat we sinds september vorig jaar als VAR op alle bestuursniveaus aan tafel zitten. We worden gezien als een volwaardige gesprekspartner. Ik hoop dat dat in de toekomst zo blijft. En verder wens ik dat we corona dankzij het vaccineren onder controle gaan krijgen, dat het leven en ons werk weer een beetje normaal wordt.’

Dag van de Verpleging

12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, is de internationale dag van de verpleging. Een dag om de verpleging te bedanken en aandacht te vragen voor de (ontwikkelingen in de) beroepsgroep. In 2020 stond de verpleging door de coronacrisis dagelijks in het middelpunt. Terecht, want verpleegkundigen werken in alle sectoren binnen de gezondheidszorg en hebben in deze coronatijden een cruciale rol in preventie, behandeling, nazorg en ondersteuning. Daarom hebben we toen 8 verpleegkundigen en een lector gevraagd naar hun visie op de ontwikkeling van hun vak in relatie tot de coronapandemie. In mei 2021 hebben we een aantal van hen gevraagd om terug te blikken op het afgelopen jaar en opnieuw naar de toekomst van het vak te kijken.

Redactie Kim Nelissen (KimTikt), eindredactie ZonMw

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website