De Reality Keeper is een app die je activiteit op sociale media monitort en waarschuwt als het dreigt mis te gaan. In eerste instantie werd de Reality Keeper bedacht door en voor mensen met een psychose. Maar eigenlijk is de app door iedereen te gebruiken, want je stelt je eigen grenzen in.

Samen met een gedreven team en patiënten werkte projecteigenaar Maarten Muis het idee verder uit. De app is inmiddels beschikbaar in de Android market en Apple store. Lees meer over de totstandkoming van deze e-health toepassing en de betrokkenheid van patiënten.

Maarten Muis was in 2017 aanwezig bij Hacking Health Utrecht. ‘Hier ontstond het idee om een app te maken die je uitingen op social media monitort. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze uitingen je geestelijke gezondheid kunnen voorspellen.'

Interview met projectleider Maarten Muis

Ervaringsdeskundige Jeffrey Spekkers is een van de vele testers van de Reality Keeper app. ‘Ik had hier tijdens mijn softdrugsverslaving veel steun aan kunnen hebben. Jammer dat hij er niet eerder was!’

Interview met ervaringsdeskundige Jeffrey Spekkers

Een e-health applicatie bouwen die echt aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt? Voordat de app Reality Keeper werd gebouwd, deed David Hidajattoellah uitgebreid onderzoek onder de potentiele gebruikers.

Interview met David Hidajattoellah

Dat sociale media iets toevoegen aan de zorg, daar is het ontwikkelteam van de app Reality Keeper het wel over eens. Maar of zorgverleners ook op sociale media contact moeten hebben met hun cliënt, daar zijn de meningen over verdeeld.

Het gebruik van sociale media in de zorg
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website