Op drie kennisateliers gingen professionals, beleidsmakers, cliëntvertegenwoordigers en onderzoekers samen zoeken naar nieuwe inzichten en werkwijzen bij re-integratie en de vermindering van schulden en armoede. Wat werkt? Waarom werk het? En wat kunnen we er in de praktijk mee?

Het kennisatelier voor de regio Zuid-Nederland werd op 8 april gehouden in Tilburg, georganiseerd in nauwe samenwerking met Tranzo/Tilburg University.

Naar het kennisatelier Zuid-Nederland

Het kennisatelier voor de regio Noord-Nederland werd op 18 april gehouden in Groningen, georganiseerd in nauwe samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Noord.

Naar het kennisatelier Noord-Nederland

Het kennisatelier voor de regio Midden-Nederland werd op 9 mei gehouden in Almere, georganiseerd in nauwe samenwerking met de Werkplaats Sociaal Domein Flevoland.

Naar het kennisatelier Midden-Nederland

Hoogconjunctuur of niet, nog altijd zitten meer dan 400.000 mensen in de bijstand. Volgens de Amersfoortse wethouder Cees van Eijk is dit het juiste moment om alle kennis naast elkaar te leggen om ook deze groep te helpen.

Lees het interview met Cees van Eijk

Eigenlijk hebben we in het sociaal domein volgens Divosa-voorzitter Erik Dannenberg mensen nodig die als een soort huisarts soms zelf cliënten helpen, soms verwijzen, soms alleen een steuntje in de rug bieden, maar altijd betrokken blijven.

Lees het interview met Erik Dannenberg

Hoofd Werk & Inkomen Joost van den Hoek van de gemeente Drechtsteden is een groot voorstander van specialisatie: ‘Je kunt niet alles in één professional verenigen. Je kunt professionals wel leren samen te werken.’

Lees het interview met Joost van den Hoek

De kennisateliers zijn onderdeel van het kennisprogramma Vakkundig aan het werk. In dit programma staan 5 thema’s centraal die ook tijdens de kennisateliers aan bod komen: re-integratie, schuldhulpverlening en armoedebestrijding, integraal werken, methodisch werken, werk voor vergunninghouders.

In samenwerking met:

Colofon:

Interviews en eindredactie: Marcel Senten
Redactie: Caroline van der Horst
Filmverslagen: Jasmijn van Es
Fotografie tijdens kennisateliers: Clickflash, Sylvia Huisman
Interviews tijdens kennisateliers: Carel Jansen

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website