Sinds 2005 begeleidt ZonMw vanuit het programma Translationeel Onderzoek projecten met als doel het stimuleren van de ontwikkeling van toekomstige therapieën voor patiënten. Met veel trots kijken we dit jaar terug op 15 jaar Translationeel Onderzoek: wat zijn de opbrengsten?

Veel translationeel onderzoek is grensverleggend en innovatief maar minder duidelijk zichtbaar. Het speelt zich namelijk af tussen vondst en toepassing. Het is een stuwende kracht achter de innovatie van onze gezondheidszorg.

"Dankzij translationeel onderzoek kunnen mensen na mij een betere behandeling krijgen. Ik pleit ervoor dat onderzoek naar dit soort innovaties verdergaat" - Frank van Berkel, Vereniging van Mensen met Brandwonden

15 jaar Translationeel Onderzoek

Talkshow

Op 20 mei bood ZonMw het ministerie van VWS het evaluatierapport 'Zicht op 15 jaar Translationeel Onderzoek' aan tijdens een online talkshow. We gingen in gesprek over de resultaten; welke vondsten zijn onderzocht en doorgeleid? Wat is de toegevoegde waarde van Translationeel Onderzoek?

Bekijk de replay

Digitaal magazine

In dit e-zine vertellen echte mensen en echte resultaten het verhaal van 15 jaar translationeel onderzoek, de impact daarvan op de gezondheidszorg en de blik op de toekomst. Het vertelt over opbrengsten, uitdagingen, toegevoegde waarde en betekenis voor onderzoekers, patiënten, fondsen en bedrijven. Veel leesplezier!

Ga naar het e-zine

Evaluatierapport

Op 20 mei 2021 bood ZonMw het evaluatierapport van Translationeel Onderzoek aan het ministerie van VWS aan. De evaluatie bestaat uit drie onderdelen:

  1. Rapport Externe Evaluatie Commissie - ZonMw
  2. Rapport Externe Evaluatie - Technopolis
  3. Rapport Interne Evaluatie - Cluster Translationeel Onderzoek ZonMw

Infographic

Benieuwd naar de facts & figures over 15 jaar Translationeel Onderzoek? Deze infographic geeft je  inzicht.

Download de infographic

Parel

Op 20 mei ontvingen onderzoekers van UMC Utrecht en Universiteit Twente een Parel van ZonMw voor hun translationeel onderzoek naar computermodellen van het brein. Met dit onderzoek proberen zij de succeskans van chirurgie bij epilepsiepatiënten te vergroten.

 

Lees verder

Webinarserie

In het kader van 15 jaar Translationeel Onderzoek organiseerden we een speciale webinarserie waarin verschillende onderzoeken uitgelicht werden. Heb je ze gemist? Kijk ze hier terug.

Webinar Geneesmiddelen
Webinar Medische Technologie
Webinar Placebo of no-cebo
Webinar Genomics
Webinar ATMP's

 

Veelgestelde vragen

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen rondom Translationeel Onderzoek?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Volg ons op LinkedIn

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website