Eindelijk zomer! Nu de coronamaatregelen meer ruimte bieden komen vakanties en uitjes steeds meer in zicht. Maar hoe is dat als je een beperking hebt? Loop je dan tegen obstakels aan, en hoe kan je die overwinnen? Met 4 zomercolumns blikken we vooruit op de zomerperiode en de zoektocht naar dat zomergevoel.

Grillig als de Nederlandse zomers, zo ervaart Linda het leven met een cerebrale parese regelmatig. De ene dag 'swingt' ze bijna door de achtertuin, de andere dag is ze al blij als ze zonder te vallen bij de poort komt. Dat zit het zomergevoel soms behoorlijk in de weg.

Lees de column van Linda

Met een autistisch kind op vakantie gaan kan een uitdaging zijn. Hoe bereid je de vakantie voor als jouw kind autisme heeft? En waar moet je op locatie rekening mee houden? We vroegen het aan Christy, moeder van de 15-jarige Timo.

Lees het verhaal van Christy

Veel slechtziende Nederlanders stappen, ondanks hun visuele beperking, op de fiets en komen goed mee in het verkeer. Wat doen zij om te compenseren voor hun slechtziendheid? Daar doet Bart Jelijs onderzoek naar.

Lees het interview met Bart

Ieder jaar wordt er in de tuin van Dagbesteding Bartiméus in Doorn een grote legertent opgezet. Daar kamperen mensen die doof én blind zijn samen met hun begeleiders. Begeleider Christel vertelt wat er allemaal komt kijken bij zo’n bijzonder kampeeruitje.

Lees het interview met Christel
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website