Hoe bereik je kwetsbare groepen tijdens een pandemie? En hoe zorg je ervoor dat de kennis uit onderzoek goed terecht komt bij deze doelgroepen, beleidsmakers en professionals?

Binnen het COVID-19 programma van ZonMw zijn er studies opgestart en bijna afgerond over de gevolgen van COVID-19 voor kwetsbare groepen. Tijdens een impactsessie in april kwamen projectleiders bij elkaar om de resultaten te delen én in gesprek te gaan over het bereiken van impact.

Om welke studies gaat het? Wat zijn de resultaten en hoe zorg je ervoor dat de kennis uit deze onderzoeken terecht komt bij de juiste mensen? In de onderstaande publicaties lees je meer over deze studies en de impactsessie van 21 april 2022. Daarnaast lees je 14 tips en adviezen over het bereiken van kwetsbare groepen tijdens een pandemie.

Projecten, tips en adviezen

Resultaten en aanbevelingen uit onderzoeken voor beleid en praktijk

Glimlachende dakloze man met baard close-up

Eind april troffen de projectleiders van verschillende studies over COVID-19 en kwetsbare groepen elkaar tijdens een online impactsessie. In dit eerste deel lees je meer over de projecten en welke resultaten en conclusies er uit deze onderzoeken zijn gekomen.

Deel 1: Resultaten en aanbevelingen

Zo bereik je kwetsbare groepen tijdens een pandemie

oudere dames zitten in een kring en gooien over met gekleurde ballen

Prof. Dr. Maria van den Muijsenbergh en prof. dr. Maria Prins delen hun advies over hoe kwetsbare burgers zo goed mogelijk bereikt en betrokken kunnen worden in onderzoek. In dit deel vind je de eerste 7 tips over het creƫren van impact bij kwetsbare groepen.

Deel 2: Tip 1 t/m 7

Kwetsbare groepen bereiken en meer impact creëren met onderzoek

beeld van de achterkant van mensen die op reis zijn met tassen en rugzakken

Prof. Dr. Maria van den Muijsenbergh en prof. dr. Maria Prins delen hun advies over hoe kwetsbare burgers zo goed mogelijk bereikt en betrokken kunnen worden in onderzoek naar aanleiding van een impactsessie met projectleiders. In dit derde en laatste deel van de reeks lees je de laatste 7 tips en adviezen.

Deel 3: tip 8 t/m 14
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website