Voor patiënten is de huisartsenpraktijk vaak het eerste aanspreekpunt en daarmee een belangrijke schakel in de kwaliteit van zorg. Daarom ondersteunen wij de ontwikkeling van kennis voor de dagelijkse huisartsenpraktijk.

Welke kennis hebben huisartsen nodig om hun essentiële rol in passende en duurzame zorg te leveren? Dat vraagt niet alleen om medische kennis, maar ook om kennis over samen beslissen, samenwerking in de eerste lijn en organisatie van zorg.

Interview met commissievoorzitter Wim Stalman

In diverse projecten doen artsen in opleiding tot onderzoeker (aioto's) onderzoek naar wetenschappelijke vragen uit de klinische praktijk van de huisarts rondom diagnostiek, beloop en beleid van klachten en ziekten. Waar lopen zij tegenaan in hun onderzoek?

Interviewreeks huisartsgeneeskunde

Hoe houd je als huisarts rekening met verschillen tussen mannen en vrouwen? In onze interviewreeks hebben we 5 inzichten uit het onderzoek gebundeld voor de huisartsenpraktijk.

Interviewreeks gendersensitieve huisartsgeneeskunde

ZonMw en huisartsenzorg

Vanuit het programma Huisartsgeneeskunde en Ouderengeneeskunde (HGOG) financieren we projecten die bijdragen aan kennisontwikkeling én aan de academisering van de opleiding huisartsgeneeskunde. Artsen in opleiding tot (klinisch) onderzoeker (aioto's) doen onderzoek naar wetenschappelijke vragen uit de klinische praktijk van de huisarts rondom diagnostiek, beloop en beleid van klachten en ziekten. ZonMw voert het programma uit in opdracht van SBOH; de werkgever van huisartsen in opleiding en specialisten ouderengeneeskunde in opleiding. SBOH financiert de hele huisartsopleiding en opleiding tot specialist ouderengeneeskunde.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website