De IMDI-Talentprijs is voor het beste afstudeeronderzoek over een nieuw medisch hulpmiddel en/of een daaraan gekoppelde e-Health-toepassing. Hieronder leest u meer over de drie genomineerden en de winnaar van het collegejaar 2017-2018.

Winnaar Talentprijs 2017-2018: Alekzander Hoogeweegen

Tijdens het IMDI Congres afgelopen 18 januari, werd de winnaar van de IMDI Talentprijs collegejaar 2017-2018 bekend gemaakt. Nadat de drie genomineerden hun onderzoek kort voor een volle zaal hadden gepresenteerd, trok de drielelige jury zich terug om zich te beraadslagen over de winnaar. Aan het einde van het congres maakte Luuk Evers (UMC Utrecht Pontes Medical) als lid van de jury met Henk Smid (directeur ZonMw) bekend wie er met de prijs vandoor ging, Alekzander Hoogeweegen.

Hoogstaande kwaliteit

De jury gaf aan dat alle drie de onderzoeken van hoogstaande kwaliteit waren, maar het onderzoek van Alekzander blonk volgens de jury uit in de praktische toepasbaarheid - een belangrijk aspect van hedendaags medisch onderzoek. Daarnaast was de jury onder de indruk van het eigen initiatief van Alekzander. Hij heeft zelf een probleem gesignaleerd en daarna verschillende partijen gemobiliseerd. Naast de geldprijs en de trofee heeft Alekzander met zijn winst ook een plek in de jury voor volgend jaar bemachtigd. Benieuwd naar de onderzoeken die dit jaar genomineerd waren? Hieronder in de interviews leest u er meer over.

Interviews met de genomineerden

Lieke van den Wildenberg heeft in haar afstudeeronderzoek een B1+ template ontwikkeld voor MRI scans waarmee bepaald kan worden of chemotherapie aanslaat bij vrouwen met borstkanker. Benieuwd naar haar onderzoek?

Naar het interview

Alekzander Hoogeweegen heeft zijn afstudeeronderzoek gericht op het ontwikkelen van een operatieinstrument waarmee aderen nauwkeuriger en sneller gemobiliseerd kunnen worden voor een bypassoperatie. Benieuwd hoe dit instrument werkt?

Naar het interview

Sander Middelkoop heeft tijdens zijn afstudeeronderzoek onderzocht of en zo ja hoe computergestuurde metingen van ruggenmergschade bij MS verschillen van het uitrekenen met de hand. Benieuwd naar de resultaten?

Naar het interview

IMDI Talentprijs

De IMDI Talentprijs is een initiatief voor het beste afstudeeronderzoek naar een nieuw medisch hulpmiddel en/of daaraangekoppelde e-Health-toepassing. De eerste prijs werd uitgereikt over het collegejaar 2010-2011 en momenteel is er nog financiering om dit in haar huidge vorm door te zetten tot 2020. Om de prijs ook na 2020 te kunnen uitreiken wordt de opzet van de Talentprijs verbreed en wordt er tegelijkertijd gezocht naar nieuwe financiering.

Bent u benieuwd naar de verbreding of wilt u mee financieren? Klik hier om meer te lezen over de toekomst van de Talentprijs en de mogelijkheden rondom sponsoring of donaties.

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Voor meer informatie over IMDI Talentprijs kunt u contact opnemen met via het e-mailadres imdi@zonmw.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website