De IMDI Talentprijs is voor het beste afstudeeronderzoek over een nieuw medisch hulpmiddel en/of een daaraan gekoppelde e-healthtoepassing. Hieronder leest u meer over de genomineerden en de winnaar van het collegejaar 2018-2019.

Winnaar IMDI Talentprijs '18-'19: Kimberlin van Wijnen

Tijdens het IMDI Congres afgelopen 27 november, werd de winnaar van de IMDI Talentprijs collegejaar 2018-2019 bekend gemaakt. Nadat de drie genomineerden hun onderzoek kort voor een volle zaal hadden gepresenteerd, trok de vierkoppige jury zich terug om zich te beraadslagen over de winnaar. Aan het einde van het congres maakte Kris Bulder (IMDI Stuurgroep) als voorzitter van de jury bekend wie er met de prijs vandoor ging, Kimberlin van Wijnen.

Hoogstaande kwaliteit

De jury gaf aan dat alle drie de onderzoeken van hoogstaande kwaliteit waren. Specifiek bij het onderzoek van Kimberlin van Wijnen zag de jury haar eigen inbreng in het onderzoek en waren ze ervan overtuigd dat de innovatie van Kimberlin kan bijdragen aan het vroegtijdig signaleren van ziektes zoals dementie. Naast de geldprijs en de trofee heeft Kimberlin met haar winst ook een plek in de jury voor volgend jaar bemachtigd. Benieuwd naar de onderzoeken die dit jaar genomineerd waren? Hieronder in de interviews leest u er meer over.

groepsfoto imdi talentprijs 2018-2019
V.l.n.r.: Kris Bulder, Kimberlin van Wijnen, Tom Berfelo en Peter Tuin

Lees meer over de genomineerden en hun onderzoek

Kimberlin van Wijnen heeft tijdens haar afstudeer onderzoek een deep learning methode ontwikkeld om op een automatische manier verwijde perivasculaire ruimtes in de hersenen te kunnen detecteren en meten. Benieuwd hoe dit werkt?

Lees het gehele interview

Tom Berfelo heeft zich tijdens zijn afstudeeronderzoek beziggehouden met de ontwikkeling van een objectieve manier om chronische pijn te meten om deze vervolgens beter te kunnen diagnosticeren. Benieuwd hoe hij dit heeft gedaan?

Lees het gehele interview

Peter Tuin heeft voor zijn afstudeeronderzoek zich beziggehouden met de ontwikkeling van een automatische meetmethode voor loopbalans. Benieuwd hoe hij deze methode inzet?

Lees het gehele interview

IMDI Talentprijs

De IMDI Talentprijs is een initiatief voor het beste afstudeeronderzoek naar een nieuw medisch hulpmiddel en/of daaraangekoppelde e-healthtoepassing. De eerste prijs werd uitgereikt over het collegejaar 2010-2011 en momenteel is er nog financiering om dit in haar huidge vorm door te zetten tot 2020. Om de prijs ook na 2020 te kunnen uitreiken wordt de opzet van de Talentprijs verbreed en wordt er tegelijkertijd gezocht naar nieuwe financiering.

Bent u benieuwd naar de verbreding of wilt u mee financieren? Klik hier om meer te lezen over de toekomst van de Talentprijs en de mogelijkheden rondom sponsoring of donaties.

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Voor meer informatie over IMDI Talentprijs kunt u contact opnemen met via het e-mailadres imdi@zonmw.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website