De IMDI Talentprijs is voor het beste afstudeeronderzoek over een nieuw medisch hulpmiddel en/of een daaraan gekoppelde e-healthtoepassing. Hieronder leest u meer over de genomineerden en de winnaar van het collegejaar 2019-2020.

Winnaar IMDI Talentprijs '19-'20: Rick Waasdorp

Tijdens het IMDI Congres op 4 februari 2021, werd de winnaar van de IMDI Talentprijs collegejaar 2019-2020 bekend gemaakt. Nadat de drie genomineerden hun onderzoek kort voor een ditmaal virtueel publiek hadden gepresenteerd, trok de vierkoppige jury zich terug om te beraadslagen. Bij de afsluiting van het online congres maakte Hans Rietman (voorzitter IMDI Stuurgroep) bekend wie zich dit jaar de winnaar mag noemen; Rick Waasdorp.

Eigen richting

Rick ontwikkelde een niet-invasieve methode, die makkelijk en relatief goedkoop uit te voeren is, om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van Duchenne. De jury vond het zeer positief dat voor de methode gebruik gemaakt wordt van bestaande apparatuur en dat deze waarschijnlijk ook toepasbaar is op andere neuromusculaire aandoeningen, wat de impact van de methode verhoogd. De jury waardeerde het daarnaast zeer dat Rick een eigen richting heeft gekozen in zijn onderzoek en het initiatief dat hij daarin heeft getoond. Zijn presentatie was daarnaast, net als van de overige kandidaten, goed.
Benieuwd naar de onderzoeken die dit jaar genomineerd waren? Lees hierover meer in de interviews hieronder.

Tien jaar Talentprijs

Dit jaar werd de IMDI Talentprijs voor de tiende maal uitgereikt. De initiator van IMDI en de Talentprijs Gerrit van Ark vertelt over de aanleiding voor de prijs in een interview dat u ook op deze pagina vindt. En we kijken met de eerdere winnaars terug op hun winnende onderzoeken en wat de prijs hen heeft gebracht.

Screenshot van de online bijeenkomst
Screenshot van de online bijeenkomst

Lees meer over de genomineerden en hun onderzoek

Rick Waasdorp combineerde tijdens zijn afstudeeronderzoek twee verschillende technieken om spiercontracties op een zeer snelle tijdschaal in beeld te brengen. Benieuwd hoe hij dit heeft gedaan?

Lees het gehele interview

Laura Bentvelzen ontwikkelde tijdens haar afstudeeronderzoek synthetische CT-beelden voor de kindvriendelijke bepaling van een radiotherapeutisch behandelplan. Benieuwd hoe dat werkt?

Lees het gehele interview

Loes Hullegien hield zich tijdens haar afstudeeronderzoek bezig met het ontwikkelen van een virtuele geleidelijn voor mensen met een visuele beperking. Benieuwd hoe zij dat deed?

Lees het gehele interview

Terugkijken op 10 jaar IMDI Talentprijs

Gerrit van Ark is de initiator van het IMDI-programma én de IMDI Talentprijs voor duurzame zorg. In 2012 werd de eerste uitgereikt. Jonge onderzoekers stimuleren was Gerrit's drijfveer: een terugblik.

Lees het interview met Gerrit van Ark

Sinds 2012 is de IMDI Talentprijs tien keer uitgereikt. Wie waren de winnaars van de eerdere prijzen, hoe kijken ze terug op het winnen van de prijs en waarmee houden ze zich nu bezig?

Lees de verhalen van eerdere winnaars

IMDI Talentprijs


De IMDI Talentprijs is een initiatief voor het beste afstudeeronderzoek naar een nieuw medisch hulpmiddel en/of daaraangekoppelde e-healthtoepassing. De eerste prijs werd uitgereikt over het collegejaar 2010-2011; dit jaar wordt de prijs voor de tiende keer uitgereikt. Vanaf volgend jaar zal de talentprijs door de Stichting Talentprijs voor Duurzame Zorg in een andere vorm worden uitgereikt.

Bent u benieuwd naar de toekomst van de Talentprijs of wilt u mee financieren? We brengen u graag met de stichting in contact.

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Voor meer informatie over IMDI Talentprijs kunt u contact opnemen met via het e-mailadres imdi@zonmw.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website