Merik Seven (Programmadirecteur ZonMw) vertelt u over de huidige stand van zaken én zijn visie op data gedreven onderzoek, innovatie en reguliere dienstverlening in de gezondheidszorg.

Merik Seven (ZonMw) en sprekers over de 4 initiatieven: Bert Huisman, Gert Jan van Boven, Ruben Kok, Herko Coomans gingen hierover tijdens de LSH PPS dag met elkaar in gesprek.

Samenwerking data gedreven onderzoek, innovatie en reguliere dienstverlening

Onderzoek, innovatie en reguliere dienstverlening zal steeds vaker plaatsvinden in een (regionaal) ecosysteem. Hierin zal technologie en (gemeenschappelijke) data een veel grotere rol spelen. Willen we veilig, zorgvuldig, doelmatig en effectief de waarde van gemeenschappelijk data en technologie benutten dan zijn er goede afspraken nodig tussen de betrokken partijen.

Dit vraagt om een integratie tussen de verschillende besturingsdomeinen (reguliere dienstverlening, sturing en verantwoording/publieke zorg en wetenschap) op zowel nationaal als internationaal niveau.

Meer informatie

Over de LSH PPS dag

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website