Op 5 juli 2021 is binnen het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen de subsidieronde Open Ronde 11 opengesteld. Op deze pagina geven wij toelichting op diverse onderdelen uit deze subsidieronde. Zo zijn er filmpjes met nadere toelichting over de subsidieoproep. En is er aanvullende informatie over (patiënten)participatie, implementatie, inclusie en de do’s en don’ts bij een subsidieaanvraag. Ook over deze onderwerpen zijn verschillende filmpjes en infographics te bekijken.

Team van medewerkers

Voor iedere subsidieoproep staat er een team van medewerkers voor u klaar. Onderaan de pagina vindt u deze gegevens en de wijze waarop u contact met hen kan opnemen overzichtelijk bij elkaar.

Wij wensen u succes met uw aanvraag.

Het Open Ronde Team van Goed Gebruik Geneesmiddelen

 

Informatie Open Ronde 11

Het juiste geneesmiddel, op het juiste moment, bij de patiënt die het nodig heeft. Binnen de Open Ronde is ruimte voor onderzoek naar het effectiever, veiliger en doelmatiger inzetten van bestaande geneesmiddelen.

Open Ronde 11: Wat houdt deze in?

In deze video legt senior programmamanager Mariëlle van Avendonk uit wat de Open Ronde 11 inhoudt.

Open Ronde 11: Voorwaarden en criteria

In deze video licht Mariëlle van Avendonk de voorwaarden en criteria van Open Ronde 11 toe.

Tips over inclusie en projectverloop met commissielid Koos Burggraaf

In een gesprek met senior programmamanager Helene Philippo vertelt prof. dr. Koos Burggraaf meer over inclusie. (8.21 min.)

Do's en don'ts bij een subsidieaanvraag

In een eerdere bijeenkomst lichtte prof. dr. Manuela Joore, commissielid GGG, de do's en don'ts bij een subsidieaanvraag toe. (ca. 21 min.)

Meer informatie en handige links

De subsidieoproep Open Ronde 11 sluit op 21 september 2021, 14.00 uur voor het indienen van projectideeën.

De tekst in de subisidieoproep is altijd leidend.

Ga direct naar de subsidieoproep

Participatie

Participatie is een belangrijk middel om onderzoek binnen de gezondheidszorg aan te scherpen. Ervaringskennis uit de dagelijkse praktijk is een onmisbare aanvulling op wetenschappelijke kennis. Daarmee is de kans groter dat je aansluit op de behoeften in de dagelijkse praktijk. En dat projectresultaten eerder en met meer succes worden toegepast.

Wat verstaat ZonMw onder participatie en hoe wordt dit beoordeeld? Jolanda Huizer, programmamanager Participatie ZonMw licht dit toe en geeft een aantal handige tips.

Implementatie

Bij ZonMw spreken we van impact als er sprake is van kennisbenutting, oftewel het gebruik van resultaten van projecten en programma’s door praktijk, beleid, onderwijs en/of onderzoek. Hiermee draagt ZonMw bij aan betere zorg en gezondheid. Zo blijft de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar. Maar wat is impact? Hoe bereik je dat? En laat je dat zien?

Pauline Goense, stafmedewerker Implementatie ZonMw, vertelt over het belang van implementatie en hoe u dit in uw project vorm kunt geven.

Kijk terug: GGG-themawebinar: 'Implementeren van start tot finish: #hoedan?!'

Onderzoek doen we omdat we de gezondheid(szorg) voor patiënten willen verbeteren. Maar hoe zorg je ervoor dat een onderzoeksproject écht impact heeft en de zorg voor patiënten verbetert? Dat de resultaten worden benut in de klinische praktijk en dat ze niét op de plank blijven liggen? Publicatie van resultaten in een wetenschappelijk tijdschrift is daarvoor vaak niet voldoende. ZonMw vraagt subsidieaanvragers naar ‘de implementeerbaarheid van projectresultaten’ en plannen voor verspreiding en implementatie van de projectresultaten. Maar wat wordt dan eigenlijk verwacht en hoe pak je dat aan?
 
In het themawebinar (1½ uur) worden ervaringen gedeeld en tips&tricks gegeven door:

  • Dr. Jasmijn Timp, GGG-implementatiespecialist ZonMw/GGG
  • Dr. Jozé Braspenning, deskundige implementatiestrategieën, Radboudumc
  • Prof. dr. Marcel Bouvy, GGG-projectleider, Universiteit Utrecht
  • Dr. Banne Németh, GGG-projectleider, LUMC

Kijk het themawebinar terug

Contact met het team voor specifieke vragen

Het team Open Ronde 11 bestaat uit:

  • Roy Teng, programmamanager
  • Riëtte van Spanje, programmasecretaris
  • Jet Kraaijvanger, programmasecretaris
  • Roshnie Binda, programmamedewerker
  • Margo Briejer, clusterassistent

 

Heeft u een specifieke vraag over uw aanvraag en is deze in de bovenstaande filmpjes nog niet beantwoord? U kunt altijd contact (telefonisch/mail) opnemen met de teamleden van de Open Ronde. Er kan een telefonische afspraak worden gemaakt voor een uitgebreid gesprek.

 

Tel. (070) 349 54 64
E-mail: geneesmiddelen@zonmw.nl

Gerelateerde links

Informatie over overige subsidieoproepen binnen GGG

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website