Op 5 juli 2021 is binnen het ZonMw-programma Goed Gebruik Geneesmiddelen de subsidieronde Open Ronde 11 opengesteld. Op deze pagina geven wij toelichting op diverse onderdelen uit deze subsidieronde. Zo zijn er filmpjes met nadere toelichting over de subsidieoproep. En is er aanvullende informatie over (patiënten)participatie, implementatie, inclusie en de do’s en don’ts bij een subsidieaanvraag. Ook over deze onderwerpen zijn verschillende filmpjes en infographics te bekijken.
Voor iedere subsidieoproep staat er een team van medewerkers voor u klaar. Onderaan de pagina vindt u deze gegevens en de wijze waarop u contact met hen kan opnemen overzichtelijk bij elkaar.
Wij wensen u succes met uw aanvraag.
Het Open Ronde Team van Goed Gebruik Geneesmiddelen
Het juiste geneesmiddel, op het juiste moment, bij de patiënt die het nodig heeft. Binnen de Open Ronde is ruimte voor onderzoek naar het effectiever, veiliger en doelmatiger inzetten van bestaande geneesmiddelen.
De tekst in de subisidieoproep is altijd leidend.
Ga direct naar de subsidieoproep
Participatie is een belangrijk middel om onderzoek binnen de gezondheidszorg aan te scherpen. Ervaringskennis uit de dagelijkse praktijk is een onmisbare aanvulling op wetenschappelijke kennis. Daarmee is de kans groter dat je aansluit op de behoeften in de dagelijkse praktijk. En dat projectresultaten eerder en met meer succes worden toegepast.
Bij ZonMw spreken we van impact als er sprake is van kennisbenutting, oftewel het gebruik van resultaten van projecten en programma’s door praktijk, beleid, onderwijs en/of onderzoek. Hiermee draagt ZonMw bij aan betere zorg en gezondheid. Zo blijft de zorg goed, toegankelijk en betaalbaar. Maar wat is impact? Hoe bereik je dat? En laat je dat zien?
Onderzoek doen we omdat we de gezondheid(szorg) voor patiënten willen verbeteren. Maar hoe zorg je ervoor dat een onderzoeksproject écht impact heeft en de zorg voor patiënten verbetert? Dat de resultaten worden benut in de klinische praktijk en dat ze niét op de plank blijven liggen? Publicatie van resultaten in een wetenschappelijk tijdschrift is daarvoor vaak niet voldoende. ZonMw vraagt subsidieaanvragers naar ‘de implementeerbaarheid van projectresultaten’ en plannen voor verspreiding en implementatie van de projectresultaten. Maar wat wordt dan eigenlijk verwacht en hoe pak je dat aan?
In het themawebinar (1½ uur) worden ervaringen gedeeld en tips&tricks gegeven door: