Hoe kunnen we de zorg voor jeugd nog beter doen aan­ sluiten bij wat professionals, bestuurders, ouders en jongeren nodig hebben?

De jeugd­programma’s van ZonMw ontwikkelen en onderzoeken initiatieven waarmee de kansen op een gezonde ontwikkeling toenemen. Dat doen we samen met professionals, onderzoekers, bestuurders, vrijwilligers, ouders én de jeugd zelf.

ZonMw investeert in methodieken die bijdragen aan een gezonde ontwikkeling van de jeugd. Ook investeren we in instrumenten die risico’s tijdig helpen signaleren. Daarnaast werken we aan gerichte hulp als er problemen zijn. Daarbij staat de wetenschappelijke onderbouwing voorop. We doen effectonderzoek om te weten wat werkt en wat niet. We bundelen de verkregen kennis en we zorgen ervoor dat nieuwe kennis haar weg vindt naar professionals, gemeenten en opleidingen.

Weten wat ZonMw doet op het gebied van jeugd? Ga naar www.zonmw.nl/jeugd

Download

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Relevante programma's

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website