Op donderdag 7 maart 2019 vond de vierde editie van de Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag plaats. ZonMw en Health~Holland organiseren samen dit evenement om publieke en private partijen samen te brengen en zo innovatie door co-creatie te stimuleren.

Succesvolle 4e editie

De Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag was ook dit jaar weer een succevolle bijeenkomst met ruim 250 deelnemers. Onderzoekers, ondernemers, kennisinstellingen en patiënt(vertegenwoordigers) zijn afgereisd naar Utrecht om meer te weten te komen over de mogelijkheden rondom publiek-private samenwerking.

In de ochtend zijn verschillende besloten ochtendprogramma's georganiseerd door de Topsector Life Sciences & Health (Health~Holland), Microplastics & Health en Create2Solve. Vanaf de middag startte de LSH PPS dag waar tijdens de opening de Medische Inspirator prijs werd uitgereikt - een initiatief van ZonMw voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt(vertegenwoordiger) en onderzoeker - en Lucien Engelen een verhaal vertelde over patiëntbetrokkenheid in medisch wetenschappelijk onderzoek. Na een korte pauze gingen de deelnemers uiteen naar verschillende workshops. Op 7 maart werden er tijdens twee sessierondes vier parallelle workshops georganiseerd. De middag werd afgesloten met een borrel, waar iedereen nog met elkaar heeft nagepraat en heeft kunnen netwerken.

Wilt u meer informatie over de afzonderlijke programma onderdelen of de presentaties zien die zijn gehouden tijdens de LSH PPS dag? Klik dan onderaan deze pagina door naar elk afzonderlijk programmaonderdeel.

Jubileumeditie in 2020

Volgend jaar in 2020 zal de Life Sciences & Health publiek-private samenwerking dag voor de vijfde keer georganiseerd worden, dat vraagt om een speciale editie! Noteer daarom alvast donderdag 5 maart 2020 in uw agenda voor de jubileumeditie van de LSH PPS dag. Meer informatie over deze dag volgt gaandeweg in 2019. Zien wij u ook daar weer?

Programma onderdelen

Lees meer over Lucien's presentatie tijdens de LSH PPS dag.

Naar zijn presentatie

Tijdens de LSH PPS dag 2019 werd de Medische Inspirator prijs uitgereikt. Benieuwd naar de winnaar?

Lees meer over de Medische Inspirator prijs en de genomineerden

Lees meer over de vier parallelle workshops tijdens de eerste sessieronde (14:00-15:15 uur). Hier vindt u ook de presentaties die zijn gegeven tijdens de workshops.

Naar de workshops tijdens sessieronde 1

Lees meer over de vier parallelle workshops tijdens de tweede sessieronde (15:15-17:00 uur). Hier vindt u ook de presentaties die zijn gegeven tijdens de workshops.

Naar de workshops tijdens sessieronde 2

In samenwerking met:

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website