Hoe zorg je dat het welzijn van patiënten met technologie ondersteund en verbeterd wordt? En dat alle perspectieven worden meegenomen?

Rens Brankaert en Maarten Houben van de TU Eindhoven vertellen tijdens de LSH PPS dag meer over Warme technologie: design met én voor mensen met dementie.

Warme technologie: design met én voor mensen met dementie

Rens Brankaert en Maarten Houben vertellen dat zij gebruik maken van "warme technologie", namelijk ‘Everyday Sounds of Dementia’. In dit project wordt onderzocht hoe geluid een positieve impact kan hebben op de levenskwaliteit van mensen met dementie, door het iteratief ontwerpen van technologische toepassingen die vervolgens in een natuurlijke context geëvalueerd worden.

Wat zijn de belangrijkste inzichten? Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe haal je input op vanuit diverse sectoren? Hoe wordt er samengewerkt met de creatieve industrie? Maarten belicht een paar casussen, waarbij de meerwaarde voor zowel de onderzoeker, de patiënt als verzorgers duidelijk naar voren komt.

Meer informatie

Over de LSH PPS dag

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website