Stappen zetten in het vernieuwen van het sociaal domein vraagt om innovaties in denken en doen. Dat betekent: experimenteren, evalueren en van elkaar leren. En slim gebruik maken van kennis. ‘Mijn notitieboek’ laat zien wat er mogelijk is.

voorkant van notitieboek met koffievlek

Op zoek naar nieuwe aanpakken

Drie jaar zijn de gemeenten in Nederland nu bezig met de transformatie in het sociaal domein. Dat heeft op veel plekken mooie nieuwe aanpakken opgeleverd. Shirley Belliot en Bas van Weerden zijn als (fictieve) wethouder en directeur verantwoordelijk voor het sociaal domein in Weidse Blik, een verzonnen gemeente ergens in het land. Zij waren nieuwsgierig naar beloftevolle aanpakken waar hun gemeente van kan leren. Hoe kun je echte vernieuwing realiseren in de gemeentelijke praktijk van het sociaal domein? Hoe vind je de beste balans tussen proces en uitkomst, tussen cijfers en verhalen? En wat kan onderzoek betekenen om praktijk en beleid weer verder te brengen? 

Gratis hardcopy

Wilt u gratis een hardcopy exemplaar van Mijn Notitieboek ontvangen? Dat kan. Stuur een mail naar: info@zonmw.nl

Download hier het notitieboek

Gerelateerde links

Hieronder vindt u een aantal links naar documenten en andere informatie die Shirley en Bas tijdens hun zoektocht zijn tegengekomen. 

Tekst: Marc van Bijsterveldt  Opmaak: WIM Ontwerpers

Idee: Marie-José van Rooy, Monique Peltenburg en Marissa Koopmans

 

Gerelateerd

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website