Samen met Alzheimer Nederland organiseert ZonMw ieder jaar een netwerkbijeenkomst voor dementieonderzoekers. Doel is om samen een stapje dichterbij te komen bij het oplossen van de puzzel die dementie is.

Is Nederlands dementieonderzoek uniek? Drie wetenschappers gingen onder leiding van wetenschapsjournalist Mark Mieras met elkaar in gesprek over deze vraag tijdens de paneldiscussie op de Mix&Match met Memorabel.

Meer lezen over de toekomst van dementieonderzoek

Het stellen van een betrouwbare diagnose dementie is complex. Daarom investeert ZonMw in onderzoek naar het vinden van nieuwe methoden die hierbij kunnen helpen. Hoe kunnen de resultaten een bijdrage leveren aan een betere en tijdige diagnose?

Meer lezen over diagnostiek

Tijdens de Mix&Match van Alzheimer Nederland en ZonMw vonden diverse workshops en inspiratiesessies plaats. We hebben de belangrijkste boodschappen uit deze sessies verzameld.

Lees meer over de sessies

Bekijk de video

Hebt u de Mix&Match gemist, of wilt u de sfeer van de dag nog eens terugproeven? Deze video geeft een impressie van Mix&Match 2019, dat plaatsvond op 24 mei in het Muntgebouw te Utrecht, met als thema ‘Nederlands dementieonderzoek is uniek’.

Bekijk de video

Partners

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website