Paramedici verlenen elke dag de best mogelijke zorg aan hun patiënten. Om de kwaliteit van deze zorg merkbaar, zichtbaar en toetsbaar te maken voor patiënt en maatschappij, financieren we verschillende initiatieven voor een duurzame kwaliteitsverbetering van de paramedische zorg.

Philip van der Wees (Radboudumc) en Mitchell van Doormaal (KNGF) vertellen over de ontwikkeling en implementatie van de overstijgende richtlijnen Oncologie en Zelfmanagement. ‘We hebben echt iets nieuws ontwikkeld, ook als je internationaal kijkt.’

Nieuw type overstijgende richtlijn draagt bij aan betere paramedische zorg

'E-health geeft ergotherapeuten meer informatie over een revalidant, wat helpt bij tijdig signaleren en beslissen. De revalidant krijgt door deze extra informatie soms meer zelfregie en vertrouwen.'

E-health en geriatrische revalidatie

De afgelopen jaren is er niet veel veranderd aan het ongezonde voedingspatroon van Nederlanders. Hoogleraar Diëtetiek Marian de van der Schueren vertelt waarom een blijvende verandering van een voedingspatroon om meer vraagt dan alleen een dieetlijstje.

Blog evidence-based diëtetiek

De paramedische beroepsgroepen diëtetiek, ergotherapie, fysiotherapie huidtherapie, logopedie en oefentherapie zijn in maart 2021 van start gegaan met 3 projecten gericht op het gezamenlijk ontwikkelen van richtlijnen.

Gezamenlijke richtlijnontwikkeling

Een kwalitatief betere en ook meer zichtbare paramedische zorg. Dat is in een notendop het doel van het programma Paramedische Zorg.

Interview met commissievoorzitter Joost Dekker
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website