Advies over mogelijke vernieuwingen in de werkwijze voor richtlijnontwikkeling binnen het programma Richtlijnen Jeugdgezondheid 2013 - 2018.

Op verzoek van ZonMw is de voor uw liggende Programmeringsstudie 2012 deel I uitgevoerd om te onderzoeken hoe het proces van richtlijnontwikkeling kan worden verbeterd zodat het ontwikkel- en implementatieproces efficiƫnter verloopt. Ook is er onderzocht waar mogelijkheden van versnelling en vernieuwing mogelijk zijn binnen het richtlijnontwikkeltraject. Het rapport geeft adviezen over mogelijke vernieuwingen in de werkwijze voor richtlijnontwikkeling binnen het programma Richtlijnen Jeugdgezondheidzorg 2013-2018.

Download

Ook in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) heeft kwaliteit van zorg veel aandacht. Werken aan ontwikkeling en implementatie van richtlijnen is daarbij een belangrijk onderdeel.

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Relevante links

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website