Resultaten programma Zwangerschap en geboorte

Betere samenwerking in multidisciplinaire consortia in de geboortezorg, preventie, betere zorg voor kwetsbare zwangeren en organisatie van zorg. Zomaar een greep uit de resultaten van het eerste programma Zwangerschap en geboorte.

Tijdens de duur van het programma (2011 – 2017) zijn er 48 projecten gestart, waarbij samenwerking centraal stond. Er is een landelijke kennisinfrastructuur gerealiseerd met 9 multidisciplinaire consortia. In deze consortia werken professionals geboortezorg (zoals verloskundigen, gynaecologen en kraamverzorgenden) met elkaar samen.

Alle onderzoeksprojecten uit het programma zijn multidisciplinair uitgevoerd. De kennis uit deze onderzoeksprojecten levert een bijdrage aan de verbetering van de gezondheid van moeder en kind.

lees het e-magazine ‘Samen voor betere geboortezorg’

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis - om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het ministerie van VWS en NWO.

Links

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website