Stappentellers die bewegingspatronen bijhouden, apps waarmee patiënten zelf hun gezondheid kunnen monitoren, beeldbellen met een zorgprofessional: het wordt steeds gebruikelijker om technologie in te zetten in de zorg.

Door de coronapandemie neemt de behoefte aan het gebruik van e-healthoplossingen alleen maar toe. Technologische innovaties kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit, veiligheid en kostenbeheersing in de zorg. Ook kunnen ICT-oplossingen er aan bijdragen dat patiënten een zelfstandiger leven kunnen leiden, of de regie over de zorg die zij ontvangen in eigen handen kunnen houden. Daarom vindt ZonMw het belangrijk om te investeren in e-health.

Wat doet ZonMw?

ZonMw financiert binnen verschillende programma’s de ontwikkeling van ICT-oplossingen. Daarnaast bieden we met programma’s zoals Zorg voor Innoveren en de Stimulingsregeling E-health Thuis (SET) ondersteuning bij het opschalen en implementeren van e-health. Zo zorgen we ervoor dat technologische innovaties ook daadwerkelijk worden gebruikt in de praktijk en daar het verschil maken.

Overzicht van ZonMw-projecten

Op deze pagina vindt u een overzicht van slimme zorg die mede mogelijk is gemaakt door ZonMw. De projecten zijn onderverdeeld in de regio's noord, oost, zuid en west. Daarnaast is er een pagina met landelijk georiënteerde projecten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over e-health en ICT in de zorg? Dan kunt u terecht op www.zonmw.nl/e-health

Projecten per regio

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal ZonMw e-healthprojecten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht.

Bekijk de projecten in regio West

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal ZonMw e-healthprojecten in Gelderland, Overijssel en Flevoland.

Bekijk de projecten in regio Oost

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal ZonMw e-healthprojecten in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg.

Bekijk de projecten uit regio Zuid

Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal ZonMw e-healthprojecten in Groningen, Friesland en Drenthe.

Bekijk de projecten uit regio Noord

Veel slimme zorg wordt al landelijk ingezet. Daarom vind je op deze pagina een overzicht van een aantal ZonMw e-healthprojecten op landelijk niveau.

Bekijk de landelijke projecten

Relevante pagina's

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website