Op deze pagina vind je een overzicht van een aantal ZonMw e-healthprojecten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht.

Onze projecten

Het komt regelmatig voor dat een cliënt met verward gedrag niet zelfstandig kan terugkeren naar de ggz-instelling waar hij of zij verblijft. Stichting Bestaanskracht bracht Miles, een smartwatch en app, uit voor de ggz om vermissingen te voorkomen.

Lees meer over Miles

De ‘Reality Keeper’ is een app voor smartphones die mensen inzicht geeft in hun social media-gebruik. In dit project, waarvan Maarten Muis de projectleider was, kreeg de app een toepassing die mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) ondersteuning kan bieden.

Lees meer over de Reality Keeper

De beste ideeën zijn vaak de simpelste. Wally Keijzer bedacht de digitale kluis: een plek waar cliënten al hun relevante sociale- en zorggegevens opslaan. Zorgorganisatie Pieter van Foreest oefent ermee; de cliënt houdt de sleutel in handen.

Lees meer over Zo-Dichtbij

Dat zorg altijd beter kan, bewijst het netwerk Beter Thuis in de Haagse wijk Loosduinen. Hierin werken verschillende hulpverlenende instanties samen om optimale zorg en ondersteuning te bieden aan kwetsbare inwoners. Dankzij een subsidie van ZonMw professionaliseerde het netwerk het afgelopen jaar nog verder. ‘We leren steeds beter hoe we inwoners fit en vitaal houden – en dus zelfstandig.’

Lees het interview

Om zorgprofessional te helpen in het diagnostische traject van pijn op de borst, ontwikkelde het UMC Utrecht het sekse-specifieke ARGUS-algoritme voor het uitsluiten van coronair vaatlijden.

Bekijk het project

Maar liefst 30 procent van de mensen heeft slaapproblemen. De online cursus i-Sleep helpt daartegen, blijkt uit onderzoek. Mensen gaan beter slapen, voelen zich minder somber en worden productiever.

Lees meer over i-Sleep

Relevante links© ZonMw 2021

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website