Daphne Donders werkt bij Sensire en heeft met een SET-subsidie binnen de organisatie digitale toepassingen geïmplementeerd.

"Wij hebben de SET aangevraagd om E-health, zoals we die al op kleine schaal kenden, in onze organisatie structureel in te bedden en op te schalen voor het aanbod aan onze klanten."

"Door ons plan te toetsen met de adviseur van RVO, sloot deze goed aan bij de subsidieaanvraag."

Hoe zijn we aan de slag gegaan?

"We zijn als team gestart met de doelstellingen voor het inzetten van E-health. Die hebben we steeds gebundeld aan wat is er nodig om dat toekomstbestendig in onze organisatie in te bedden. Daarnaast hebben we gekeken naar welke financiƫle impact en impact op beschikbare handen dat kan hebben."

Ons plan getoetst bij RVO

"Voor het aanvragen van de stimuleringsregeling hebben we gebruikgemaakt van de leidraad die voor de SET beschikbaar is. We hebben het niet als dwingend format gebruikt maar als een leidraad. Ons plan hebben we ter toetsing doorgesproken met de adviseur van RVO."

SET-aanvraag kost tijd, maar levert voordeel op

"Hoewel een SET-aanvraag tijd kost en je er goed over na moet denken, is het een enorme stimulering voor je organisatie. Het helpt om het structureel onderdeel te laten zijn van je dienstverlening aan je klanten. Het geeft je zorgprofessionals een perspectief om ook op deze manier te kunnen werken."

Zorg op afstand: meer vrijheid voor klant

Mirthe van de Belt regelde binnen Innovatiecluster Achterhoek met een SET-subsidie zorg op afstand in. "Zorg op afstand betekent voor de klant meer vrijheid. Daarnaast zorgt het ervoor dat zorgmedewerkers effectiever en efficiƫnter kunnen werken."

Lees Mirthe's verhaal

Zelf een SET-aanvraag doen?

Bent u aanbieder van zorg of ondersteuning en wilt u bestaande e-health oplossingen opschalen en borgen? Vraag dan subsidie aan via de Stimuleringsregeling E-health Thuis. Zo zorgen we er samen voor dat ouderen en mensen met een chronische ziekte of beperking langer thuis kunnen wonen, met een grotere kwaliteit van leven. Meer informatie over de SET-regeling

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website