Nieuws & Events

Digitaal magazine: de reis van idee tot oplossing

Vijf innovatoren, die betrokken zijn bij het AAL-programma, delen hun geleerde lessen bij de ontwikkeling van digitale oplossingen. Laat je inspireren en leer van hun ervaringen.

Lees verder

Het SET-up festival: een dag vol inspiratie en ontmoetingen

Een knisperend vuurtje, fijne gesprekken en inspirerende kennissessies: het eerste SET-up festival was een groot succes! Projectleiders en innovatoren die SET-subsidie ontvangen kwamen met z’n allen bijeen. Bekijk hier de aftermovie voor een impressie.

Lees verder

FACTSHEET | Bekijk de resultaten van drie jaar SET

Wat hebben alle investeringen in e-health opschaling tot nu toe opgeleverd? En op welke plekken werd het ingezet? We vatten de drie jaar SET-regeling voor u samen in een factsheet.

Lees verder

Benieuwd hoe je een SET-aanvraag kunt doen?

Bekijk het informatiewebinar over onder andere de voorwaarden, de beoordelingscriteria, de verschillende soorten aanvragen, waar te beginnen en welke stappen u moet doorlopen bij het indienen van een SET-aanvraag.

Lees verder

De Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) is heropend!

Goed nieuws! Je kunt weer SET-subsidie aanvragen. Wegens groot succes van deze regeling heeft het ministerie van VWS opnieuw geld vrijgemaakt. Er is een bedrag van 12,5 miljoen beschikbaar gesteld en de regeling loopt tot en met eind dit jaar.

Lees verder

"We kunnen nu 24/7 zorg bieden aan wie dat nodig heeft"

Zorgorganisatie Amsta Karaad vroeg SET-subsidie aan om ‘blended care’ verder uit te rollen. In dit interview vertelt Maaike van Essen over haar geleerde lessen, het stellen van doelen én het enthousiasmeren van alle betrokken partijen.

Lees verder

Gebruikers betrekken bij de inzet van e-health

Tijdens het Nieuwe Generatie Ouderen Langer Thuis-congres op 15 juni deelden sprekers uit de praktijk hun ervaringen met het ontwikkelingen én implementeren van zorginnovaties.

Lees verder

INTERVIEW | Wat was de grootste uitdaging in 3,5 jaar SET-up?

Pasquelle van Ruiten, programmamanager SET-up bij Vitavalley, blikt terug op de geleerde lessen van ruim 3 jaar SET-up.

Lees verder

Successen van SET: ‘Maak gebruik van je interne ambassadeurs’

Zorgorganisatie Activite gebruikte de SET voor het opschalen van een medicijndispenser, en een app voor elektronische toedieningsregistratie en controle. Maaike den Heijer en Mark Scholten vertellen over de resultaten en de lessen die ze leerden.

Lees verder

Q&A SET Visievorming: wat heeft deze regeling opgeleverd?

In deze 'Question & Answer' stellen we twee zorgorganisaties wat vragen over hun SET Visievorming-traject.

Lees verder

De geleerde lessen van drie jaar SET en SET-up

Tijdens de ICT&health openingsmanifestatie op 9 mei deelde Pim Ketelaar van SET-up samen met Félicie van Vree van basalt de geleerde lessen van drie jaar SET en SET-up.

Lees verder

EVENT | Een nieuwe generatie ouderen langer thuis

Op woensdag 15 juni vindt het Nieuwe Generatie Ouderen Langer Thuis-congres plaats in Nieuwegein. Kom jij naar onze sessie over gebruikersbetrokkenheid bij e-health?

Lees verder

Durf écht te investeren in beeldzorg

Zorginstelling Marente hard gewerkt aan de inzet van beeldzorg met behulp van de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET). Hoe gaat het nu en wat heeft de regeling tot nu toe opgeleverd?

Lees verder

Lees meer over SET-up tijdens de LSH PPS dag 2022

Wat zijn de geleerde lessen over de opschaling van e-health na drie jaar SET-up? Lea Bouwmeester, Pasquelle van Ruiten en Eva Leemhuis vertelden hierover tijdens een sessie op de LSH PPS dag.

Lees verder

Lees het artikel uit het FMT Gezondheidszorg magazine

Sinds het uitbreken van de coronapandemie experimenten zorgaanbieders steeds meer met digitale zorg. Vaak met ondersteuning vanuit de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET).

Lees verder

INTERVIEW | Van fouten kun je leren

SET-up-deelnemers delen wat er bij de implementatie van e-health he-le-maal mis ging. Dit keer het verhaal van: Thijs Mutsaerts, innovatieadviseur & projectleider extramuraal bij Surplus.

Lees verder

Opleiden in het gebruik van e-health: hoe pak je dat aan?

Leren werken met e-health in de zorg: wat komt daar allemaal bij kijken? Hoe neem je zorgpersoneel én cliënten mee? En hoe zorg je ervoor dat men gemotiveerd blijft?

Lees verder

Kijk het webinar over 'Regionale samenwerking' terug

Regionale samenwerking tussen zorgorganisaties bij de inzet van zorgtechnologie: hoe gaat dat in zijn werk? Twee zorgorganisaties deelden hun ervaringen met het opschalen van e-health binnen hun organisaties.

Meer informatie

'Met de MijnRIBW-app geven we cliënten zelf de regie'

Met de zelf ontwikkelde MijnRIBW app van zorgverlener RIBW Overijssel kunnen cliënten zelf hun zorgaanbod inrichten. Met de app geven ze aan welke ondersteuning ze waar en wanneer willen.

Lees verder

PODCAST | In gesprek met SET-up deelnemers

De technische borging bij de implementatie van e-health blijft nog vaak onderbelicht. Waarom is dit zo’n lastig onderwerp? Wat zijn de belangrijkste digitale dilemma’s en hoe kan je hier in de praktijk mee omgaan?

Meer informatie

Meer weten?

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website