Tussen Weten en Doen stimuleert verpleegkundigen om praktisch onderzoek te doen waar collega’s in de praktijk veel aan hebben. Wat zijn de resultaten uit de 7 onderzoekslijnen?

Wassen, aankleden, voeden, mobiliseren, communiceren maken al eeuwenlang deel uit van verpleegkundige basiszorg. Toch is er heel weinig bekend over hoe je dat effectief doet. Het onderzoeksprogramma Basic Care Revisited pakte een aantal thema’s op.

Interview met Sandra Zwakhalen

Hoe kunnen oudere mensen met meerdere aandoeningen zorg krijgen die beter bij hun behoeften aansluit? Onderzoeksprogramma Complex Care zoekt nieuwe werkwijzen waar wijkverpleegkundigen een grote rol in spelen.

Interview met Bianca Buurman

Voor verpleegkundigen en verzorgenden vormt het ondersteunen van zelfmanagement bij mensen die ongeneeslijk ziek of dement een uitdaging.

Interview met Anneke Francke

Met één been diep in de wetenschap en het andere in de ict en businessmodellen. ‘Ik streef naar zoveel mogelijk gezondheidswinst bij COPD-patiënten.’

Interview met Jaap Trappenburg

Zelfmanagement ligt op het snijvlak van ziekte en het dagelijks leven. De onderzoekslijn Nurse-CC levert een leerboek, een gesprekshulp, trainingen, een app en 10 handige tips voor de praktijk op.

Interview met AnneLoes van Staa

Hoe kunnen e-healthprogramma's mensen ondersteunen bij het omgaan met hun chronische ziekte? En hoe kun jij als verpleegkundige daarbij helpen?

Interview met Betsie van Gaal

Er zijn niet méér handen aan het bed nodig om bewoners van verpleeghuizen beter te verzorgen. Volgens hoogleraar Ouderenzorg Jan Hamers is het wél zaak om ánders te durven werken.

Interview met Jan Hamers

In de eindevaluatie van het programma Tussen Weten en Doen II worden alle resultaten uit het programma beschreven, waaronder de onderzoekslijnen.

Download de evaluatie

Meer informatie

Op de hoogte blijven?

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website