De razende reporter neemt je mee naar verschillende projecten uit het programma Versterking aanpak eenzaamheid. Wat doen ze en waar liggen de successen? Projectleiders en deelnemers vertellen.

SamenUit! wil oud en jong verbinden en organiseert uitstapjes voor een steeds grotere groep kwetsbare ouderen in de regio Twente. Nu dit lastiger is door corona, gingen studenten van het ROC van Twente naar de ouderen toe.

Bekijk de video van SamenUit!

Who is there? is een communicatieplatform dat structureel eenzaamheid wil helpen verminderen. Dit doen ze door ouderen met hun eigen eenzaamheid aan de slag te laten gaan middels activiteiten en kunstbeleving die zij aanbieden.

Bekijk de video van Who is there?

Op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek in de gemeente Kampen worden door inzet van gastvrouwen praatjes gemaakt met oudere bezoekers. Vaak zijn deze ouderen eenzaam en vinden het fijn om met iemand te praten tijdens het rouwproces.

Bekijk de video Van Begraafplaats naar Ontmoetingspark Bovenbroek

Ontmoetroute Mook

In Mook wonen veel ouderen waarvan een groot deel emotioneel eenzaam is. Het project straatmadeliefjes wil deze eenzaamheid terugdringen door wandelommetjes te organiseren. De Ontmoetroute Mook is één van deze ommetjes.

Bekijk de video van Ontmoetroute Mook
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website