In februari kwamen 60 projectleiders bijeen op de terugkerende Voor elkaar!-bijeenkomst. De online bijeenkomst stond in het teken van samenwerken. Hoe kun je nu efficiënt met elkaar aan één vraagstuk werken? En wat heb je daarvoor nodig? Dit en meer kwam ter sprake, er ontstonden mooie gesprekken.

Inhoud

Presentatie, Mentimeter en groepssessies

De plenaire sessie van de projectleidersbijeenkomst is opgenomen. De voorzitter Lydia van Rietschote start de bijeenkomst. Jolanda Huizer, programmamanager Voor elkaar! vertelt via een presentatie waar het programma staat en heen gaat. In de presentie zijn ook de uitkomsten van de Mentimeter, los van de tips, terug te zien.

Bekijk het plenaire deel via YouTube

In de Mentimeter stond een aantal vragen waar uitgebreider antwoord op gegeven kon worden. Deze antwoorden hebben wij verzameld in een document. Aan wat voor tips heb je behoefte vanuit bijvoorbeeld andere patiëntenorganisaties? En welke tips heb je zelf voor anderen?

Gevraagde en gegeven tips

Aan de hand van een aantal stellingen omtrent het thema samenwerken, ging men uiteen in 4 groepen. De gesprekken zijn kort samengevat en terug te lezen.

Bekijk de groepsgesprekken

Impact en bereik, hoe zit dat ook alweer?

Hoe werken deze projectleiders samen?

De Stichting Care4BrittleBones zet zich in voor een betere kwaliteit van leven voor mensen met Osteogenesis Imperfecta (OI). Omdat de ziekte zo zeldzaam is, is het van belang wereldwijd kennis en ervaring te delen. Om die internationale samenwerking mogelijk te maken is het Information Platform ontwikkeld. Een mooi voorbeeld van hoe moderne techniek samenwerking wereldwijd kan stimuleren.

Care4Bones

Diversion is een bureau voor maatschappelijke innovatie. Samen met MIND, een organisatie die psychische problemen wil voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen, ontwikkelden zij het onderwijsprogramma MIND Young Academy. In deze video vertellen een ervaringsdeskundige van de MIND Young Academy en een professional van Diversion over hun samenwerking.

MIND Young Academy

De samenwerking tussen het Prader-Willi Fonds en de patiëntenvereniging de Prader-Willi Stichting verliep ondanks gemeenschappelijke doelen moeizaam. Met hulp van een mediator werd een oplossing gevonden, waarbij uiteindelijk ook persoonlijke offers werden gebracht. Een belangrijke les is om niet alleen te focussen op de impact die je wilt bereiken, maar dit vooral heel concreet te maken.

Prader-Willi

Interessante vlogs vanuit de projecten

We hebben in totaal 10 vlogs ontvangen van enthousiaste projectleiders die iets over hun eigen project vertellen. Mooi om een kijkje te krijgen in de projecten en waar men zich voor inzet. Tijdens de online bijeenkomst hebben we 3 vlogs vertoond. De overige 7 zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken en zijn terug te zien via deze afspeellijst of per vlog. Veel kijkplezier!

Zelf ook een vlog maken? Onze reporter heeft een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Tip: De vlogs zijn te ondertitelen in Youtube zelf. Klik het filmpje aan. Rechts onderaan verschijnt in de vlog een icoontje van een ‘toetsenbord’. Daarmee is de ondertiteling aan te zetten.

Meer weten? Ga naar...

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website