In een jaar tijd heeft het programma Voor elkaar! al bijna 60 initiatieven gefinancierd die de positie van patiënten versterken. Hoe staat het met die projecten? Hoe zorgen zij ervoor dat ze veel mensen bereiken en echt impact hebben op het leven van mensen? Wij spraken met 6 van hen.

Over impact gesproken: hoe een diabetesproject uitgroeide tot een stichting die voor meer dan 20 aandoeningen actief is voor kinderen met een chronische ziekte.

Wie had dat gedacht?

Ervaringsdeskundigheid is niet meer gratis. In de geestelijke gezondheidszorg werken ervaringsdeskundigen als volwaardig begeleider. Nu ook bij vrijgevestigde psychologen en psychiaters.

Zij maken het verschil

Wie er met de scootmobiel op uit wil, moet heel goed zoeken om een geschikte route te vinden. Behalve in Doesburg. Daar hebben ze een oplossing bedacht. Welke stad volgt?

Zo kom je nog eens ergens!

De leden van Spierziekten Nederland bepalen de inhoud van de Spieracademie. Na een grondige revisie wordt de website van de Spieracademie weer drukbezocht.

Dat maakt het zo krachtig

Ouders organiseren trainingen voor andere ouders die kinderen hebben met een gedrags- of ontwikkelingsprobleem. En dat volgens het train-de-trainers-principe. Een verhaal over de oerkracht van ouders die knokken voor hun kind.

Ouders staan sterker in hun schoenen

Plannen maken voor een nieuwe ggz met meer aandacht voor de mens achter de cliƫnt. Dat was de inzet van de denksessies van Bijzondere Breinen. Een methodiek die de denkkwaliteiten van iedereen benut.

Sessies waren een succes
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website