De Razende Reporter ging langs bij een aantal projecten van Voor elkaar. Hoe vergaat het ze? En wat doen zij om het verschil te maken voor hun achterban? Je leest het in dit e-magazine.

Het staat al heel lang op het verlanglijstje van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging: voorlichting over chronische hepatitis B en C voor migranten. Daar gaan ze nu mee aan de slag. Duidelijke taal speelt een belangrijke rol in dit project.

Het verschil maken met taal

Hoe zorg je ervoor dat patiënten enthousiast zijn over een nieuw product dat voor hen gemaakt wordt? Simpel: door patiënten van meet af aan te betrekken. Maar hoe doe je dat? Een digitale toolbox van Stichting IKONE biedt hulp.

Tools om patiëntenparticipatie te organiseren

Als je nieren niet meer goed werken zijn er negen verschillende behandelopties. Welke je kiest bepaal je in theorie samen met de arts. Maar in de praktijk gebeurt dat nog niet altijd. De Nierpatiënten Vereniging Nederland gaat ermee aan de slag.

Samen beslissen gaat niet vanzelf

Gespreksgroepen zijn een belangrijke steun voor mensen met bijvoorbeeld een ziekte of aandoening. Daarom organiseert, ondersteunt en stimuleert Burgerkracht Limburg gesprekgroepen over allerlei onderwerpen. Met succes!

De kracht van Burgerkracht Limburg

Moet iemand tijdens een sollicitatie vertellen dat hij of zij vroeger een eetstoornis heeft gehad? Of verslaafd is geweest? Het zijn vragen waar je even over na moet denken. Dat is precies wat het project StigmaTools probeert te bereiken.

Hoe je spelenderwijs vooroordelen bestrijdt

Wat kunnen we leren van de 60 Voor elkaar-projecten? Wat zijn succesfactoren? En hoe zorg je dat jouw project écht impact heeft? Een gesprek met Marie José van Rooy en Jolanda Huizer.

Impact bereiken doe je zo

Vlogs van de Razende Reporter

Tijdens de startbijeenkomst van het Patiëntennetwerk Zeeland maakten patiëntenorganisaties kennis met elkaar door middel van een netwerkspel. Onze razende reporter was erbij.

Wat is een netwerkspel?

De razende reporter bezocht een avond in Sittard van het project Van zelfhulp naar zelfregie. De avond was de start van een supportgroep over depressie.

Kijk mee bij de supportgroep

De razende reporter was op bezoek bij een trainingsdag van Zorgbelang Inclusief over stigmatools. In dit project gaan mensen met een verleden in de psychiatrie of verslavingszorg in gesprek met anderen om vooroordelen bespreekbaar te maken.

Wat zijn Stigmatools?
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website