Wijk-GGD'ers Esther Pullen en Sarah Voss die hun werkgebied onder andere in Vught hebben, zijn door de Australische politie in Melbourne uitgenodigd om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Op deze pagina houden we jullie op de hoogte van al het nieuws rondom hun bezoek.

2 jaar geleden kregen ze nog de titel ‘Meest invloedrijke personen publieke gezondheid 2017'. In november 2019 waren ze te gast bij de politie van Melbourne. De preventieve aanpak waarmee de wijk-GGD’er escalatie voorkomt, maakt wereldwijd veel indruk.

Lees het interview na hun reis

Esther en Sarah, maar ook andere Wijk-GGD'ers, kwamen eerder al eens in de media. Daarnaast hebben wij informatie en publicaties rondom Wijk-GGD'ers. Ben je benieuwd?

Bekijk hier eerdere publicaties en eerder nieuws

Om ons mee te nemen in hun belevenissen in Australië, maken Esther Pullen en Sarah Voss vlogs. Eén aan het begin van hun reis en één aan het einde.

Bekijk de vlogs

Om het thuisfront op de hoogte te houden van hun reis, houden Sarah en Esther de app Polarsteps bij.

Lees meer hierover

Persbericht

Lees hier het persbericht dat ZonMw publiceerde vlak voor het vertrek van wijk-GGD'ers Ester Pullen en Sarah Voss naar Australië.

Lees het persbericht

Een wijk-GGD’er – of wijkfunctionaris – werkt op het snijvlak van veiligheid en zorg en verbindt deze domeinen, zodat maatwerk mogelijk wordt. Hij of zij kent de huisarts, heeft contact met de supermarkteigenaar en legt lijntjes met politie en woningbouwcorporatie. In een vroeg stadium bepaalt de wijk-GGD’er samen met (zorg)ketenpartners welke aanpak en zorg iemand nodig heeft.

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: Onderkant website